Promjeni način kako nacija razmišlja, djeluje i govori o demenciji!

Postani Prijatelj demencije!

Grad Zagreb potpisao sporazum o postajanju Demenciji prijateljskom zajednicom


Zagreb, 14. prosinca 2018 - U zgradi Gradske uprave danas su potpisani Sporazum i Povelja između Grada Zagreba i Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, a kojima je Zagreb službeno započeo proces postajanja Demenciji prijateljskom zajednicom i time se pridružio rastućem broju svjetskih metropola koje su već pokrenule taj proces.

Sporazum i Povelju je, u ime Grada, potpisala zamjenica gradonačelnika Olivera Majić. Ostali potpisnici su dopredsjednik inicijative Prijatelji demencije Hrvatska Tomislav Huić te predsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest Ninoslav Mimica.

Grad Zagreb već duži niz godina podržava brojne projekte vezane za poboljšanje života osoba oboljelih od raznih oblika demencije, ali i njihovih obitelji, i ovo je bio logičan slijed nastavka suradnje, sa željom da doprinesemo boljem položaju osoba s demencijom, istaknula je zamjenica Majić.

Zagreb će potpisivanjem ovog sporazuma postati prvi grad u RH koji će dobiti titulu Demenciji prijateljske zajednice te će pristupiti izradi Akcijskog programa za unapređenje života osoba s demencijom. Riječ je o prvom programu takve vrste u RH, a Gradski ured za zdravstvo izradit će ga u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i uz pomoć Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest (HUAB).